DONES: DE LA TRADICIÓ A LA TRANSGRESSIÓ


Què s’amaga darrere d’un paravent? Podria ser un món obscur, un món no acceptat, un espai de transgressió? O també es podria mostrar una zona on les obres d’art transmeten un missatge diferent, una visió crítica vinculada amb la mirada de la dona, lluny del cànon artístic imposat segons els valors estètics masculins tradicionals.

Aquest proper divendres dia 3 de març,  a les vuit del vespre, el Museu De
u inaugura una nova exposició temporal titulada:
“Dones: de la tradició a la transgressió”, on es mostraran obres de la reserva del fons d’art del Museu i també algunes que formen part de l’exposició permanent, però que en aquesta ocasió, faran companyia a pintures i escultures que mostren la figura de la dona a través de la història de l’art.

En aquesta exposició mirarem amb uns altres ulls el paper de la dona que tradicionalment la societat li ha imposat: bona filla, mare i esposa. La “tradició” s’exposa amb llum, amb espais amples...mentre que darrere la cortina, la foscor, la “transgressió”, entesa de manera àmplia i oberta, pot mostrar una dona moderna, emancipada, que gaudeix sola de la seva sexualitat, que tria una parella del seu mateix sexe i que mostra la nuesa del seu cos a la seva voluntat.

Cada espectador mirarà i gaudirà de les obres d’art amb els seus propis ulls, amb la seva pròpia experiència, relacionarà tradició i transgressió segons les seves creences... la bondat i el pecat, l’assatjament i la contemplació, la prostitució i el sexe... conceptes que el món de l’art ha transmès al llarg de la història, sovint tenint en compte una interpretació androcèntrica, vinculada amb el món masculí.

En aquesta exposició es convida al visitant a triar la seva pròpia visió amb obres d’artistes tan significatius com Ricard Canals, Ignasi Mundó, Ricard Opisso, Mallol Suazo, Manuel Humbert, Aragay, Josep Cañas, Granyer, Ricard Sala, Ramon Calsina i Francesc Serrra, entre d’altres.

La mostra es podrà visitar fins el 21 de maig.

Per a més informació: Museu Deu. Plaça Nova, 6. El Vendrell.

977666308 / museudeu@elvendrell